Guest Posted March 21, 2011 Share Posted March 21, 2011 Am vazut ca la unele firme cer in afara de experienta ... urmatoarele acte - cazier rutier - fisa medicala - pasaport (la ce iti mai trebuie pasaport ?) Acestea se elibereaza de organele competente din Romania ? si sunt recunoscute? sau trebuie traduse? http://www.blomquist.sk/en/job-offers Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 21, 2011 Share Posted March 21, 2011 in elvetia iti trebuie pasaport Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members LEKO Posted March 21, 2011 Members Share Posted March 21, 2011 si pe UK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIP MANV10 Posted March 21, 2011 VIP Share Posted March 21, 2011 in elvetia iti trebuie pasaport Nu iti mai trebe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members crysxyz Posted March 21, 2011 Members Share Posted March 21, 2011 pasaportul se cere la angajare pentru stablirea nationalitatii !!!buletinul nu este valabil ,poti avea rezidenta in alta tara implicit buletin dar nu si pasaport , eu am rezidenta in alta tara dar tot pasaportul imi trebuie daca vreau sa lucrez in alta tara ! iar in uk si elvetia treci lejer cu buletinu , Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members florin25 Posted March 22, 2011 Members Share Posted March 22, 2011 nu trebuie pasaport in UK si nici in elvetia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators cico_3504 Posted March 29, 2011 Moderators Share Posted March 29, 2011 fisa medicala ti se cere ca sa vada daca esti sanatos,si sa aiba la dosar confirmarea,cazierul rutier ti se cere pentru a se vedea daca si cite puncte ai cumva de penalizare,apare si istoricul tau,gen radare,suspendari,etc se pune tot asa la dosar, pasaport doar daca esti pe o tara unde nu ai UE,altfel peste tot in ue poti merge cu buletinul,toate se pot obtine din tara,si normal nu trebuie traduse,doar daca dai tu pe afara de unu mai cu mot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 3, 2011 Share Posted April 3, 2011 daca stie cineva ce inseamna astea .... -verification of the professional driver qualification (driving school card) -extract from the drivers card -professional liability insurance policy si daca a fost cineva acolo la firma .... cum e cu actele , cum e cu banii... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted April 3, 2011 Share Posted April 3, 2011 pasaportul se cere la angajare pentru stablirea nationalitatii !!!buletinul nu este valabil ,poti avea rezidenta in alta tara implicit buletin dar nu si pasaport , eu am rezidenta in alta tara dar tot pasaportul imi trebuie daca vreau sa lucrez in alta tara ! iar in uk si elvetia treci lejer cu buletinu , Buletinul nu este valabil........in ce lege a continentului african scrie asta???Cu buletiul nu se poate stabili nationalitatea???Chiar daca ai rezidentza in alta tzara pe acel buletin iti scrie negru pe alb nationalitate ROMANA.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members cocoBN Posted April 3, 2011 Members Share Posted April 3, 2011 are dreptate bobo buletinul este ok scrie clar nationalitatea Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members crysxyz Posted April 4, 2011 Members Share Posted April 4, 2011 Buletinul nu este valabil........in ce lege a continentului african scrie asta???Cu buletiul nu se poate stabili nationalitatea???Chiar daca ai rezidentza in alta tzara pe acel buletin iti scrie negru pe alb nationalitate ROMANA.... Poti fi de nationalitate in buletin ex irak , cu buletin de bucuresti,adica rezident ! dar nu esti cetatean roman , si nu te poti angaja in u.e. dar daca ai si pasaport automat ai si cetatenie ,intelegi . in franta pentru carte de sejur te duci cu pasaportu la prefectura nu cu buletinul . Cu pasaportul arati ca esti cetatean al unei tari !!!nu cu buletinul . Din DECRET-LEGE nr. 10 din 8 ianuarie 1990 privind regimul pasapoartelor si al calatoriilor in strainatate la punctul 6 scrie clar ; ART. 6 In strainatate pasaportul dovedeste identitatea, cetatenia titularului, dind dreptul la protectie si asistenta din partea misiunilor diplomatice si a oficiilor consulare ale Romaniei cat despre buletin [ mai nou carte de identitate ] Potrivit legii, orice persoană are un singur domiciliu (de identitate) şi poate avea mai multe reşedinţe. Cartea de identitate este documentul care certifică domiciliul unei persoane în România .... desigur si nationalitatea ... bla bla bla ...fiind un documet de călătorie valabil în comunitatea europeană (înlocuieşte paşaportul în UE).atentie numai in u.e ! in africa nu face 2 bani , e nul buletinu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 Poti fi de nationalitate in buletin ex irak , cu buletin de bucuresti,adica rezident ! dar nu esti cetatean roman , si nu te poti angaja in u.e. dar daca ai si pasaport automat ai si cetatenie ,intelegi . in franta pentru carte de sejur te duci cu pasaportu la prefectura nu cu buletinul . Cu pasaportul arati ca esti cetatean al unei tari !!!nu cu buletinul . Din DECRET-LEGE nr. 10 din 8 ianuarie 1990 privind regimul pasapoartelor si al calatoriilor in strainatate la punctul 6 scrie clar ; ART. 6 In strainatate pasaportul dovedeste identitatea, cetatenia titularului, dind dreptul la protectie si asistenta din partea misiunilor diplomatice si a oficiilor consulare ale Romaniei cat despre buletin [ mai nou carte de identitate ] Potrivit legii, orice persoană are un singur domiciliu (de identitate) şi poate avea mai multe reşedinţe. Cartea de identitate este documentul care certifică domiciliul unei persoane în România .... desigur si nationalitatea ... bla bla bla ...fiind un documet de călătorie valabil în comunitatea europeană (înlocuieşte paşaportul în UE).atentie numai in u.e ! in africa nu face 2 bani , e nul buletinu . Tocmai asta iti spuneam si eu in Africa da....ai dreptate dar in interiorul comunitatii europene cartea de identitate romaneasca este document recunoscut inclusiv in UK si in Elvetia ca sa revenim la subiect Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members crysxyz Posted April 4, 2011 Members Share Posted April 4, 2011 ok ,revenid la subiect . eu am raspuns la intrebarea din topic ,citez ; - pasaport (la ce iti mai trebuie pasaport ?) , si am spus de ce iti trebuie pasaport la angajare sau rezidenta in u.e. si nu buletin . in rest e ok sa te legitimezi in spatiul ue cu buletinul si cam atat . poti avea buletin sau carte de identitate a unei tari ca rezident , dar pasaport nu , de acea se cere pasaportul . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 ok ,revenid la subiect . eu am raspuns la intrebarea din topic ,citez ; - pasaport (la ce iti mai trebuie pasaport ?) , si am spus de ce iti trebuie pasaport la angajare sau rezidenta in u.e. si nu buletin . in rest e ok sa te legitimezi in spatiul ue cu buletinul si cam atat . poti avea buletin sau carte de identitate a unei tari ca rezident , dar pasaport nu , de acea se cere pasaportul . Pai tocmai aici NU ai dreptate pentru ca in UE poti sa te angajezi cu buletinul,la fel si rezidenta o obtii in orice stat ue cu buletinul/CI nu iti mai cere nimeni pasaport.Ai dreptate ca poti obtine CI in orice stat ca si rezident dar pe acea CI va scrie NE VALABILA IN ALTE TARII U.E. Deasemenea poti obtine si pasaport in orice stat U.E daca esti rezident de minim patru ani si indeplinesti conditiile pentru acordarea cetateniei statului respectiv..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members crysxyz Posted April 5, 2011 Members Share Posted April 5, 2011 Pai tocmai ca am dreptate si spun din experienta proprie putem discuta pe privat mai ales daca ai un cont pe facebook si lamurim si asta ,am spus mai sus ca in franta iti cere , iti pot confirma si pentru alte 2 tari ,belgia si cehia . de maine incep munca , plec din ro si nu voi mai scrie pe forum din lipsa de timp ,am de munca la greu . respectele mele si bafta multa ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Pai tocmai ca am dreptate si spun din experienta proprie putem discuta pe privat mai ales daca ai un cont pe facebook si lamurim si asta ,am spus mai sus ca in franta iti cere , iti pot confirma si pentru alte 2 tari ,belgia si cehia . de maine incep munca , plec din ro si nu voi mai scrie pe forum din lipsa de timp ,am de munca la greu . respectele mele si bafta multa ! In Franta iti cere pasaportul..........E clar!!!!Ai iesit vreodata din tara?EU iti garantez ca in franta te angajeaza cu buletinul.....In Cehia...nu stiu dar in Franta...GARANTAT!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members crysxyz Posted April 7, 2011 Members Share Posted April 7, 2011 dl bobo ,aveti um mesaj personal de la mine ,dar va rog dati garantat si un mesaj de raspuns tot pm daca doriti ! multumesc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members levlev Posted April 7, 2011 Members Share Posted April 7, 2011 mai nou pt contract de munca in italia iti trebuie pasaport,s-au fript undeva cu,coloratii si de acum cer PASAPORT,poate nu toti dar mie imi cer pasaport,de CI nu ii intereseaza si mai nou trebuiesc apostilate permisul si card-ul de atestare profesionala,sper ca v-am fost de folos. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 mai nou pt contract de munca in italia iti trebuie pasaport,s-au fript undeva cu,coloratii si de acum cer PASAPORT,poate nu toti dar mie imi cer pasaport,de CI nu ii intereseaza si mai nou trebuiesc apostilate permisul si card-ul de atestare profesionala,sper ca v-am fost de folos. Mda...ultima angajare in Italia am avuto la 1 oct si nu mia cerut nimeni nici un pasaport......aq...o fi vro noutate de ultima ora..... P.S. La ce firma ti sa cerut? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators mamitzoiu Posted April 8, 2011 Moderators Share Posted April 8, 2011 nu se cere pe italia la angajare pasaport..eu am gasit la GEFCO de lucru ... diferenta este ca, daca ma angajau cu acte de Romania ma plateau cu 1400 si faceam doar local.. nu se cerea pasaport!! Daca ai in schimb acte de Italia aveai 2200-2500 si faceai UE...Cam asta i diferenta.Pe UK nu trebuie pasaport pt angajare dar la cate acte tre sa faci i ti vine lehamite... Drumuri line fara capre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members NIKO-1967 Posted April 16, 2011 Members Share Posted April 16, 2011 salut colegii, sa-ti ceara pasaport sau CI,cazier sau atestate profesionale mai zici,dar sunt firme care iti cer copie dupa certificatul de nastere!!!!(sa vada daca te-ai nascut),copie dupa certificatul de nastere al copilului !!!,diplome peste diplome.DE CE ?atata timp cat ai un carnet de sofer valabil,card tahograf si atestatele necesare ,de ce atatea documente fara nici o justificare? si apropo colegii,am o intrebare:cardul de sanatate spaniol(tarjeta sanitaria)este valabil pe europa?? drumuri bune,D-ZEU sa va aibe in paza si fiti mai buni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted April 16, 2011 Share Posted April 16, 2011 salut colegii, sa-ti ceara pasaport sau CI,cazier sau atestate profesionale mai zici,dar sunt firme care iti cer copie dupa certificatul de nastere!!!!(sa vada daca te-ai nascut),copie dupa certificatul de nastere al copilului !!!,diplome peste diplome.DE CE ?atata timp cat ai un carnet de sofer valabil,card tahograf si atestatele necesare ,de ce atatea documente fara nici o justificare? si apropo colegii,am o intrebare:cardul de sanatate spaniol(tarjeta sanitaria)este valabil pe europa?? drumuri bune,D-ZEU sa va aibe in paza si fiti mai buni. Da colegu..tarjeta sanitara la fel ca orice card de sanatate emis de orice tara care face parte din U.E.este valabil pe tot teritoriul uniunii.Recent ma vizitat un prieten care e stabilit in Spania si a mers la doctor aici ,unde a fost consultat si ia fost eliberata reteta gratis!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members NIKO-1967 Posted April 16, 2011 Members Share Posted April 16, 2011 salut colegii, multumesc de raspuns "bobo".eu am acte de rezident pe spania si chiar nu stiam lucrul asta.atunci nu mai trebuie sa alerg pe la toate usile.e o usurare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members MaddMaxx Posted May 31, 2011 Members Share Posted May 31, 2011 Eu am bagat Anglia la greu si de multe ori am trecut cu buletinul dar s-a intamplat sa-mi ceara si pasaportul,pe motiv ca buletinul nu poate fi scanat, iar pe Elvetia am fost de 2 ori, odata mi-a cerut pasaportul si o data am trecut fara sa arat vreun act. In concluzie cred ca mai depinde si cine sta on spatele ghiseului la postul respectiv de control. In schimb mi-a fost util pasaportul cand am facut vreo 10curse de Croatia(Zagreb) Drumuri bune! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members oldtrucker Posted February 6, 2012 Members Share Posted February 6, 2012 State din Europa in care ai nevoie de pasaport sunt: , Serbia, Bosnia si Hertegovina Croatia . In rest se merge cu cartea de identitate ! Drumuri bune Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts