Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Pretul la combustibili.


CALIN

Postări Recomandate

  • Administrators

Mesaje ce circula acum  pe internet.  Voi ce ziceti?

???

Stop indiferenţei! Protestul de la benzinării trebuie să continue! Aşa că, români, haideţi să nu ne mai lăsăm călcaţi în picioare de patronii multimiliardari ai industriei petroliere şi să-i facem să vadă ce înseamnă să piardă bani! Fiţi solidari cu noi şi în zilele de 17, 18 şi 19 ianuarie 2011 NU ALIMENTAŢI, NU INTRAŢI ÎN NICIO BENZINĂRIE! Mergem cu mijloacele de transport în comun, cu bicicletele sau pe jos, dar NU MAI ALIMENTĂM MAŞINILE pentru a nu le mai umple buzunarele! Dă, te rog, mai departe acest mesaj pentru că nu eşti singurul şofer care îl citeşte, mai sunt şi alţii ca tine şi ca mine .

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Benzina va ajunge la 6 lei/litrul.Dragi Romani haideti sa nu ne mai lasam calcati in picioare de benzinarii MILIARDARI si sa-i facem sa vada ce inseamna sa piarda bani. Dupa asta pretul benzinei/ motorinei va SCADE. SA NU INTRE NIMENI IN NICIO BENZINARIE - pe 17-18-19. ianuarie. sa mergem cu RATB, cu bicicletele sau pe jos , sau alimentati inainte . Amintiti-va de 21-22 DECEMBRIE 1989 SI INCERCATI SA FACETI LA FEL. DATI MAI DEPARTE ACEST MESAJ SA AJUNGA LA TOATA TARA!!!!! O facem, fratilor?

Sa fie asa:

[img width=600 height=225]http://imageplay.net/img/m7Gbd120551/petrolNNP_800x300.jpg

PetrolStationBusyOct08LarryCum.jpgbusy_petrol_station.jpg

Sau asa:

Closed_Gas_Station1.jpg[img width=515 height=400]http://imageplay.net/img/m7Gbd120547/abandoned_gas_stations.jpg[img width=576 height=400]http://imageplay.net/img/m7Gbd120548/0612_bp_world_protest_day_full.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Imi aduc aminte ca in Italia,acum cativa ani la o chestie similara camionagiii au blocat drumurile si ii opreau pe toti ceilalti camionagii care se aflau in mers(un vecin al meu,particular,nu si-a mai scos camionul din curte)si in scurt timp peco-urile au ramas fara combustibil.S-a revenit foarte repede asupra deciziei de a mari pretul motorinei!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Si cum au ramas PECO-urile fara combustibil daca nu se circula?.......... poate fara  clienti......

Cat despre protestul din 17-19 ian .iata in sfarsit un inceput,timid dar totusi un inceput.Laudabila initiativa....dar...

marii transportatori au avut vreo reactie la scumpirea combustibililor?Protestul lor cred ca ar da mai multe rezultate.....

ce ziceti d-lor patroni de firme de transport?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Eu sustin boicotul OMV-Petrom din mai multe motive

- folosesc foarte mult petrol romanesc pentru care platesc redeventa derizorie

-au luat Petromul pe pret de chilipir-

-platesc salarii "romanesti",acciza e inca mai mica decat in restul Eu si totusi pretul e comparabil sau chiar mai mare decat in Slo si E.Cel putin la ultima firma alimentam din Slo si E si nu din Ro.

Din partea mea sa dea faliment daca nu vor sa renunte la profitul nesimtit pe care il fac.

Problema e ca nu suntem uniti,nu suntem capabili de proteste sustinute...Toata lumea ar mai vrea o revolutie dar s-o faca altii...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Si cei care au fost acolo si au acceptat tacit vanzarea pe bani de bere sunt sfinti?Toti a luat parte la jaful organizat.Au promis redeschidere dosarelor marilor jafuri,au ajuns la putere si s-au apucat de furat si mai mult.

IN Spania

Ne merita, soarta!Stim sa dam din gura dar cand vine vorba de fapte...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Pai da guvis, dar legat de privatizari....nu oamenii de rabd au facut-o ci cei care au fost la conducere si la acel moment nu prea aveai tu, ca om de rand, sa opresti o privatizare.Macar acum, in ceasul al12lea, sa fie trasi la raspundere cei care au facut privatizarile pe .... comisioane.

Din pacate pestele de la cap se imputea, iar Romania este un peste ;).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

intre timp, au sosit amenzile ptr grupul ce a initiat un mod de protest respectiv plata cu monezi a unui litru de carburant, pe 30 dec la Craiova.Amenzile au fost date ptr.( ce altceva?) deranjarea ordinii si linistii publice.Statul(degeaba) se vede ca e "deranjat"de asa ceva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Sa va zic una de v-am spart? Pretul la combustibil in orice tara a UE, trebuie sa se incadreze in niste limite minime si maxime DICTATE de UE  !!! La noi ppretul actual e inntre acele limite, tinzand spre limita maxima! Asa ca orice forma de protest e degeaba, pt ca nu poate statul sa puna motorina la 4 lei ca nui da voie altii... Incet, incet se vad cauzele aderarii Romaniei... Nea trebuit UE stam in UE...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Ai dreptate in ceea ce spui dar la noi marile companii petroliere au format un cartel si au intelegeri ascunse pe sub masa la fel ca si cei din telefonie unde daca nu ar fi aparut Cosmote si mai nou prevederile UE referitoare la roaming inca am fi vorbit cu 0,5E/min.Consiliul concurentei doarme.

La pretul asta au marje de profit mult mai mari decat in alte state europene si asta nu e tocmai corect.De ce a vandut statul resursele naturale asa ieftin??

Prin boicotarea OMV-Petrom poate reusim sa-i obligam sa mai reduca din profitul nesimtit si sa sparga acest cartel.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

pe statul roman il doare-n cot de protestele noastre si ca bagam noi combustibil cu maruntis,frectii, pai hai sa vb pe sleau statu ridica din umeri si zice ,,nu stim de ce sa scumpit asa poate ca face petromu fooo manarie o sa trimitem specialisti sa vedem" e natio franta....pai cu tva de 24% si acciza scumpita cat ati vrea sa fie carburantii?????? si inca ceva clar asta....pai statu ia bani cash de la benzinari cred ca este una cele mai bune surse de adus bani la bugetu lu nea boc.....o sa mai vedem noi benzina si maotorina la preturi accepabile cand o zbura porcu...drumuri bune sa  aveti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

La salariile care se ofera in tara asta pretul benzinei nu e exagerat...e foarte exagerat!!! De vina sunt autoritatile noastre...ca isi urmaresc doar interesul propriu.....ce-l doare pe ministrul X in spate de pretul benzinei cand el face mii de euro intr-o luna....benzina e un fleac pentru el...deaia sunt asa permisivi! Cred ca asa sunt noi romanii, blestemati sa ne mearga din rau in mai rau :(. Speram sa se faca ceva bun in legatura cu nesimtirile din tara asta, in special cu carburantii. Numai bine tuturor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

In Egipt, tara care isi asigura consumul de combustibil 100 % din resurse proprii cu valoarea unui euro cumperi cam 12 litri benzina si aproximativ 16 de motorina. E informatie reala deoarece am un bun prieten acolo.

Avand in vedere ca Romania isi asigura 30 % din consum din resurse proprii, conform regulii de trei simpla romanul ar fi tebuit sa cumpere cu u euro in jur de 4 litri benzina si cam 5 de motorina. Dar asta nu se intampla deoarece hotii care au fost si sunt la putere de 20 de ani nu servesc interesului national si ne-u si prostit cu rahatul asta de aderare la UE. Romania, Bulgaria si alte state ce vor adera in viitor, pentru statele dezvoltate din UE nu reprezinta decat niste vite prostite sa intre in cusca leilor.

Pana cand nu va veni un Tepes si un Cuza care sa ii judece si sa ii condamne pentru SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE SI GENOCID "DIN CULPA"  pe fiecare in parte din toti cei care s-au perindat la putere , Romania nu fi o tara dezvoltata in care majoritatea cetatenlori ei sa o duca bine.

Si revenind la subiect eu personal imi voi face timp pe viitor sa ma alatur la cat mai multe actiuni de sabotare a benzinariilor. Deja sunt la campania de adunare de maruntis.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Şoferii nu se lasă. Chiar dacă autorităţile au început controale la benzinării asupra modului în care este stabilit preţul la benzină, şoferii nemulţumiţi continuă să protesteze. Oamenii au ieşit în stradă şi vineri.

În municipiul Braşov, aproximativ 50 de şoferi de autoturisme au blocat aproape o oră şi jumătate o benzinarie din cartierul Bartolomeu, informează NewsIn. Protestatarii au alimentat maşinile cu câteva sute de mililitri de carburant şi au plătit cu monede. Ca să îngreuneze şi mai mult activitatea benzinăriei, şoferii protestatari şi-au spălat geamurile maşinilor foarte încet.

Şoferii spun că au recurs la această formă de protest pentru a sensibiliza autorităţile care sunt în măsură să ia măsuri pentru scăderea preţului carburanţilor. Protestul de la Braşov s-a desfăşurat fără incidente. Prin zonă au trecut au trecut două echipaje de poliţişti şi jandarmi, dar acestea nu au intervenit în niciun fel.

Şi la Cluj-Napoca, mai mulţi şoferi au protestat, nemulţumiţi de preţul prea mare al carburantului. Circa 20 de şoferi s-au adunat, vineri seară, într-o benzinărie de pe strada Oaşului. La Cluj-Napoca, acesta este cel de-al doilea astfel de protest organizat în doar o săptămână.

La Deva, peste 50 de şoferi au protestat într-o benzinărie situată în apropierea gării. Protestatarii au alimentat maşinile cu cantităţi mici de carburant pentru care au plătit cu monede, unele bonuri fiind în valoare de doar 50 de bani. Şoferii de TIR care treceau prin zonă îi salutau pe protestatari folosind claxoanele.

Proteste similare au mai avut loc în ultimele săptămâni şi în alte oraşe ale ţării.

Tinerii care au blocat benzinăriile din Craiova pe 30 decembrie şi au plătit cu mărunţiş s-au ales cu amenzi. Poliţiştii şi jandarmii prezenţi atunci la faţa locului i-au legitimat, iar câteva zile mai târziu le-au trimis procesele verbale de amendă acasă. Protestatarii spun că vor contesta amenzile. "Am primit o mică surpriză, o amendă, pentru tulburarea liniştii publice. Am fost legitimat, în două rânduri, nu mi s-a spus decât că este pentru o verificare şi această verificare s-a dovedit a fi o surpriză pentru toţi care am fost acolo", a declarat unul dintre şoferii care au protestat faţă de scumpirea carburanţilor.

Astfel de proteste, faţă de preţul prea mare al carburanţilor, au fost în toată ţara. Deocamdată numai craiovenii s-au ales cu amenzi.

Şoferii au iniţiat o campanie numită "Boicotaţi benzinăriile OMV şi Petrom" pe Facebook pentru a determina companiile să reducă preţul la carburanţi. Şoferii şi nu numai sunt sfătuiţi să nu mai cumpere nimic din benzinăriile OMV şi Petrom.

Tinerii din Buşteni au ales o altă formă de protest. Ei au împărţit fluturaşi prin care cer şoferilor să nu cumpere carburanţi în perioada 17- 19 ianuarie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Salut...

Referitor la acele zile de 17, 18 si 19...chestia e urmatoarea: chiar daca vor fi ceva persoane care nu vor alimenta in aceste zile, acestia vor alimenta din timp, sau ulterior acestor zile... Deci a nu alimenta in 17,18,19 inseamna de fapt a alimenta in 15,16...20,21,22...etc...

Scopul nu este acesta...pentru ca vanzarile la pompa sunt aceleasi.

Sfatul meu pentru toti cei care citesc acest mesaj este urmatorul: pentru a se schimba intr-adevar ceva, trebuie sa circulati cat mai putin cu masina, adica strictul necesar. Nu mai faceti abuz de masini ... pornind motorul pentru a cumpara paine de la colt...cand puteti face (sfat prietenesc) putina miscare, putina miscare care face un bine extraordinar corpului...plus ca faceti si economie de bani, bani pe care i-ati da altfel pe carburanti... Scopul este sa circulati cat mai putin cu masina, pentru ca vanzarile celor care detin monopolul in acest domeniul, al carburantilor, in Romania, sa scada intr-adevar...iar ei sa resimta consecintele...

Acesta este sfatul meu... Eu unul, sincer, de 2 ani incoace, nu mai abuzez de masina. Ceea ce pot rezolva mergand pe jos, intr-un timp relativ acceptabil, rezolv pe jos. In rest, ceea ce reprezinta urgenta sau stare de necesitate, rezolv cu masina...dar repet: strictul necesar. Chiar tin sa va precizez ca la buzunar se simte...si m-as bucura ca macar 1% din cei care au citit acest mesaj sa procedeze la fel...pentru ca picatura cu picatura se face lacul mare, astfel dusmanul nostru (pretul) sa se dea lovit :)

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • VIP

Salut...

Referitor la acele zile de 17, 18 si 19...chestia e urmatoarea: chiar daca vor fi ceva persoane care nu vor alimenta in aceste zile, acestia vor alimenta din timp, sau ulterior acestor zile... Deci a nu alimenta in 17,18,19 inseamna de fapt a alimenta in 15,16...20,21,22...etc...

Scopul nu este acesta...pentru ca vanzarile la pompa sunt aceleasi.

Sfatul meu pentru toti cei care citesc acest mesaj este urmatorul: pentru a se schimba intr-adevar ceva, trebuie sa circulati cat mai putin cu masina, adica strictul necesar. Nu mai faceti abuz de masini ... pornind motorul pentru a cumpara paine de la colt...cand puteti face (sfat prietenesc) putina miscare, putina miscare care face un bine extraordinar corpului...plus ca faceti si economie de bani, bani pe care i-ati da altfel pe carburanti... Scopul este sa circulati cat mai putin cu masina, pentru ca vanzarile celor care detin monopolul in acest domeniul, al carburantilor, in Romania, sa scada intr-adevar...iar ei sa resimta consecintele...

Acesta este sfatul meu... Eu unul, sincer, de 2 ani incoace, nu mai abuzez de masina. Ceea ce pot rezolva mergand pe jos, intr-un timp relativ acceptabil, rezolv pe jos. In rest, ceea ce reprezinta urgenta sau stare de necesitate, rezolv cu masina...dar repet: strictul necesar. Chiar tin sa va precizez ca la buzunar se simte...si m-as bucura ca macar 1% din cei care au citit acest mesaj sa procedeze la fel...pentru ca picatura cu picatura se face lacul mare, astfel dusmanul nostru (pretul) sa se dea lovit :)

Multumesc.

Corect!!!  :);)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

Suntem noi in UE ..pretul la benzina motorina a crescut...dar macar sa ne dea salarii ca in UE, daca tot suntem in UE....eu cred ca daca ar fii salariile mai mari nu am mai simti asa de tare scumpirea petrolului.oricum ....romania se duce de rapa daca nu facem ceva

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.