Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Waberers - Miercurea Ciuc


Vizitator Anonymous

Postări Recomandate

  • Members
secara cind se tine interviul si ce iti cer sa ai la tine?ce acte asi merge si eu

Eu am vorbit cu un coleg mai sus si saracu venea din tulcea,a stat pe acolo a facut curs tot si la urma sa ii zica ca se cere minim 6 luni experienta pe comunitate si el avea doar 4 luni experienta.Eu unu mi-am luat gandul ca nu am experienta,nu ca nu stiu sa merg pe drum asa cum multi angajatori cred despre noi astia incepatori

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members
Eu unu mi-am luat gandul ca nu am experienta,nu ca nu stiu sa merg pe drum asa cum multi angajatori cred despre noi astia incepatori

Nu se pune atat de mult problema cum ca nu stii sa mergi pe drum. Problema e mult mai complexa, si in principiu ii pot intelege. E vorba de gestionarea consumului, anumite interdictii pe care poate nu le stii, chestia cu taxele de drum - unde se platesc, pentru ce categorii de drumuri se platesc, in ce fel se fac platile in fiecare tara etc.

Nici eu nu am experienta dar sunt convins si stiu ca cel mai bine poti invata in echipaj. Aici e nelamurirea mea: daca tot ai echipaje, de ce nu poti accepta un sofer fara experienta langa unul cu. De ce mai ai pretentii ca ambii sa fie cu experienta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Problema e ca nimeni nu e dispus sa ne acorde si noua o sansa,ne arunca in groapa leilor ca nu avem experienta.Daca nu ne ia nimeni in echipaj sa ne formeze si pe noi nu cred ca vom lucra niciodata pe TIR sau alte camioane.Problema e ca multi dintre noi avem datorii si nevoie de bani,nu toti putem lucra degeaba,macar un salar sa putem trai si noi.Sper sa imi zica si mie un coleg vin-o la mine la firma iti face angajare si te ajut sa te formezi.Putini sunt care intind o mana de ajutor in ziua de azi.Eu am incercat la toate firmele din orasul meu si din apropiere,balastiere,firme de transport materiale de constructii,mobila,peste tot porti inchise din cauza experientei,problema e ca nu am nici o pila si nici o cunostiinta care sa ma ia cu el.Eu inca mai sper ca va rasari soarele si pe strada mea ca imi doresc foarte mult sa devin sofer profesionist

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Buna ziua! La Waberer"s, s-au facut, se fac si se v-or angaja soferi fara experienta. Pentru angajare, trebuie sa te prezinti la Miercurea Ciuc, unde sustii un test referitor la progrmul de condus(chestii minore), un test de conducere( mers 200m fata; viraj stanga ; mers 50 metri retur, de preferinta in linie dreapta ; mers 60 metri fata; viraj stanga; mers 150 metri fata; parcare cu spatele intre 2 vagoane; iesit de pe locul de parcare si deplasare, aproximativ 400 metri spre locul de unde a fost dat startul). Principalul test , este reprezentat, de parcarea cu spatele. In cazul in care cunosti pe cineva din cadrul firmei, sau un coleg, care te astepta in cabina 2-3 saptamani, esti sofer la Waberer"s. Indicatii:-daca esti o persoana care se respecta, faci experienta 6 luni si parasesti firma, deoarece dupa 6 luni se incep reducerile salariale, nemotivat. Daca firma si-ar plati angajatii, cu diurna legala , de 60 euro/ zi, nu s-ar ivi mari probleme daca ti-ar opri 300 euro, dar daca din 1000-1200 euro ti se opresc 300(caz fericit), te numesti turist, in schimb raspunzi, de marfa , de ansamblul pe care l-ai luat pe inventar si te trezesti, ca te intreaba sotia/prietena, daca lucrezi sau doar te plimbi. Daca esti apt pentru a parca un camion cu spatele(cu stanga), si daca ai habar de drumurile Europei, primesti camion rapid si poate chiar nou. La Waberer's, e mare criza, darbate la usa, nu vorbi la telefon. Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Corect ce spune Florin eu am lucrat 1.2 luni si maine fac lichidarea ca nu se mai poate cu consumurile,banii cere se tot trag in ultimul timp plus contractele care le vor face pe H si nu accept asa ceva pentru ca pana la sf anului se vor muta aproape toti ca se va renunta in viitor la coloana de pe tara si se va face naveta spre Budapesta.Pentru care nu a lucrat deloc se invata ceva dar cam atat ca restul cand tragi linie esti in vizita cu tirul prin europa. Cei noi mai stati putin ca se elibereaza mai multe locuri in curand o sa vedeti si o sa va cheme ca in H au inceput sa angajeze femei ca sau saturat si aia.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

nu se angajeaza sub 21 de ani soferi nicaieri.Nu va mai suparati dar daca ati facut cu adevarat atestatele si mai nou in scoala de soferi se precizeaza ca sub 21 de ani nu se conduce masina de mare tonaj. In plus daca nu ai lucrat pe camion cu remorca,semiremorca minim 2 luni nu te ia nimeni.Incearca sa cauti pe cineva(vecin,prieten)ca sa pleci putin cu el afara ca sa vezi macar cum este si sa conduci ceva ca nu te angajeaza nimeni mai ales ca dai proba cu masina nu numai condus(e posibil cum au facut anul trecut cand incepuse ca sa faca cuplari decuplari si atunci ce faci)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

salutari. ar trebui sa facem un club al celor demisionati de la waber, ar fi unul mare ;)

Eu am cerut demisia in data de 11.04, incepand cu 12.04, au acceptat-o fara nicio remuscare :))

Tot in data de 11.04 fiind la M. Ciuc am si facut o sesizare la ITM M. Ciuc.

Astept raspunsul lor apoi o sa ii chem in instanta, mi-au spus din start de la ITM , ca nu vor putea rezolva nimic legat de recuperarea banilor opriti.

0761305355 este nr meu de mobil, in caz ca vrea cineva din cei care au demisionat , sa mai tinem legatura cu precadere la situatia in care ne aflam si de ce nu eventuale sfaturi/idei de la cei care au trecut prin asa ceva si au avut sorti de izbanda. Ceii care au lucrat la waber stiu ca nici macar datoriile de angajare nu am reusit sa le acoperim cu banii de la waberers ca sa nu mai vorbim de bani pt. avocati. Succes tuturora!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Daca sunteti multi ati putea sa puneti mana de la mana, sa va luati un avocat si sa porniti o actiune impreuna. In felul asta veti avea si mai mult castig de cauza dovedindu-se ca firma practica frecvent aceleasi metode, iar cineva pana la urma va trebui sa-si puna si ceva semne de intrebare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members
Problema e ca nimeni nu e dispus sa ne acorde si noua o sansa,...

Eu stiu perfect despre ce vorbesti, si eu momentan sunt in aceeasi situatie, am sunat la Waber, si au zis la fel, stii ce sa faci? Incearca sa dai de un sofer de la waber, nu trebuie sa-l cunosti neaparat,doar sa iei legatura cu el cumva, sa stii ca te ia langa el, si atunci poti sa intrii, vei vedea ca atunci n-o sa te refuze. Cauta soferi pe unde apuci, si pe facebook, peste tot, pana gasesti unu, si apoi te duci la waber si le spui ca ai un prieten care te ia langa el si asa poti sa intrii, unica metoda.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Eu am zis-o odata si o repet daca vreti la Waberers neaparat, cautati un sofer pe la garajul unei firme care sa ba lase contra cost sa manevrati un camion cu semiremorca pt cateva ore sa stiti cum se schimba treptele la un volvo, si sa aveti habar de cum se manevreaza la mersul cu spatele.Apoi sunati la waber si spuneti ca ati lucrat la firma X 6-7-8 luni. Nimeni nu se intereseaza daca e adevarat ce spuneti sau nu si atunci o sa va angajeze si o sa va dea ei obligatoriu pe mana unui sofer. De aici sunteti pe cont propriu si totul depinde de voi de cat de abili veti fi.

Repet, nimeni nu cere sa dovediti ca ati lucrat la firma X si nimeni nu se intereseaza. Ei au nevoie de soferi isteti si cu potential adica mai pe romaneste trebuie sa fi descurcaret (mincinos) si sa rezulte din proba practica pe care o veti da ca o sa reusiti sa va deprindeti cu camionul in maxim 30 de zile. De atata au nevoie. A si daca mai si taci si inghiti si ii perii toata ziua chiar daca iti opresc jumate din bani atunci esti soferul cautat de waberers.

Succes.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.