Members NT12KRT Posted December 30, 2014 Members Share Posted December 30, 2014 Salut. in principiu ar trebui sa ajunga in 2-3 saptamani. ADR-ul ajunge mai greu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members twysteres Posted December 31, 2014 Members Share Posted December 31, 2014 Multumesc frumos. Tot auzeam ca dureaza in jur de 1 luna si mie imi trebuie actele pana pe 24 ianuarie. Sper sa nu ma trezesc cu vreo surpriza neplacuta sa nu-mi fie gata pe atunci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members beni_d Posted January 2, 2015 Members Share Posted January 2, 2015 Trebuie sa ti cont si de sarbatori. Tu incearca. Eu cand am mers mi-a spus ca nu a ajuns, i-am cerut voie sa ma uit pe caiet sa verific si eram acolo. El era grabit, eu am ridicat cartelele dupa 2 saptamani jumate Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members UNHleaSHD Posted January 3, 2015 Members Share Posted January 3, 2015 La mine a fost gata in o saptamana si jumatate cardul. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members twysteres Posted January 15, 2015 Members Share Posted January 15, 2015 Cardul Atestat mi-a sosit de saptamana trecuta dar Cardul Tahograf inca nu ! .. Si am depus cererea in 18 Decembrie . Sper sa.mi vina pe saptamana viitoare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members twysteres Posted January 15, 2015 Members Share Posted January 15, 2015 Cui ma adresez pentru reclamatii in caz de necesitate ? Protectia consumatorului poate sa intervina ? Ce recomandati ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members beni_d Posted January 16, 2015 Members Share Posted January 16, 2015 Nu ai ce sa faci. Cardurile din cate stiu se fac la bucuresti. trimis de pe Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators cri5tian Posted January 18, 2015 Moderators Share Posted January 18, 2015 Cui ma adresez pentru reclamatii in caz de necesitate ? Protectia consumatorului poate sa intervina ? Depinde ce vrei să reclami. Cartela taho și atestatul pentru mărfuri generale le face CertSIGN, iar cardurile A.D.R. le face Imprimeria Națională (atestatele, altele decât sub formă de card, cum e pentru agabaritice de exemplu, se completează și se emit pe loc în agențiile A.R.R.). În cazul tău, CertSIGN ți-a emis deja atestatul pentru mărfuri generale, dar nu și cartela taho și ești tentat să-i reclami la Protecția Consumatorului, gândidu-te că incompetenții de ei trag mâța de coadă... DAR, informțiile tipărite și înregistrate pe cartela taho trebuiesc declarate și către Tahonet (un fel de registru electronic la nivel U.E.) iar întreaga procedură de declarare și ulterior confirmare poate dura un pic mai mult. În plus, pe cererea de emitere scrie: [...] Deasemenea , sunt de acord ca, in cazul aparitiei unor disfunctionalitati tehnice, situatii de forta majora sau caz fortuit, care vor pune CERTSIGN in imposibilitate de a emite cartele tahografice personalizate pe teritoriul Romaniei, datele transmise de catre Autoritatea Rutiera Romana – ARR catre CERTSIGN vor fi transmise de catre acestea din urma catre TRUB AG Elvetia pentru a fi prelucrate de catre acesta, in vederea emiterii cartelelor tahografice personalizate[...]Cum ți-a spus și colegul mai sus, nu prea ai ce face... procedura e destul de complicată. Va trebui să aștepți... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members twysteres Posted January 20, 2015 Members Share Posted January 20, 2015 Multumesc de raspunsuri . Intre timp .. vizitand de 3 ori agentia ARR , ultima data a fost cu noroc . Din pacate iarasi am dat peste oameni incapabili sau neprofesionisti cum vreti voi sa`i numim . Am mers astazi la ARR si primesc raspuns .."cardul nu a ajuns inca , incercati intr`o alta zi " .. i-am zis domnului ca e imposibil asa ceva , vreau sa discut cu seful lui . Am dat de seful lui i-am explicat calm situatia , a verificat in calculator si raspunsul lui a fost " Cardul se afla in agentie din data de 05.01:2015 . Verifica mai bine toate dosarele primite .. si imi gaseste cardul exact in spatiu unde trebuia sa se afle . Noroc cu boss`ul. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members adybarosanu Posted June 28, 2015 Members Share Posted June 28, 2015 salutare. eu sunt din jud. Harghita si vreu sa imi fac card tahograf in Targu Mures. Se poate? Daca pot sa fac, cardul trebuie sa ma duc sa il scot de la arr sau pot vorbi sa mi-l trimita acasa?multumesc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Laure79 Posted December 12, 2015 Members Share Posted December 12, 2015 Dragi colegi, as dori și eu un sfat. Ce îmi recomandați sa iau întâi categoriile C,E,D și pe urma sa mă apuc de toate atestatele? Ca am înțeles eu ca pe atestate este trecut numărul permisului și ca în felul ăsta e mai bine? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members riderinblack Posted December 12, 2015 Members Share Posted December 12, 2015 Și cine crezi ca îți da un atestat de marfă fiind posesor doar al categoriei B? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Laure79 Posted December 12, 2015 Members Share Posted December 12, 2015 Nu mă refeream la asta desigur. De exemplu as lua C-ul as face atestate, pe urma as lua E-ul și D-ul și alte atestate? Sau sa am întâi toate categoriile pe permis C,E,D și sa fac abia apoi atestatele de care am nevoie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members AlexStoica Posted December 12, 2015 Members Share Posted December 12, 2015 Intre C si E poti sa dai examenele pentru atestat si ADR, dar sa nu iti scoti cardurile de la ARR. Doar dupa ce iti iei si ultima categorie, si eventual atestatul pentru persoane depui actele sa iti iei cardul taho si atestatele 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Bogum Posted August 3, 2016 Members Share Posted August 3, 2016 Salut! Inteleg din discutie urmatoarele: - atestatele pe care le poti obtine pentru cat. C+E sunt urmatoarele: marfa - CPI; Agabaritic; ADR; transportul de marfuri periculoase - Clasa 1 deci 4 la numar. E corect pana aici? Sau mai sunt si alte atestate? - cardul taho fara de care nu se poate si care e unul singur si nu se combina cu atestatele, in sensul ca nu poti avea si atestatele trecute pe cardul taho Intrebare: atestatele astea 4 pot fi trecute toate pe un singur card sau trebuie cate un card pentru fiecare? Multumesc, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators cico_3504 Posted August 3, 2016 Moderators Share Posted August 3, 2016 Nu ai inteles destul de corect..iti aduc eu lamuriri...primul pas e obtinerea unui permis pentru categoria C sau CE. urmeaza obtinerea cardului tachograf ..apoi faci un curs de calificare...primul curs iti va aduce un atestat CPI...dupa expirarea lui in 5 ani si la urmatorul curs vei obtine CPC...daca doresti poti face complementar inca alte 3 cursuri...unul pentru agabaritice..si altele 2 pentru marfuri periculoase..ADR-ul ala...sunt 2 cursuri deoarece au fost impartite in colete si cisterne dar atestatul e unul singur pentru amindoua...si nu e clasa 1...ci are mai multe clase FARA clasa 1 si clasa 7...alea se obtin doar trimis de firme care lucreaza in domeniu.. Totalizind iti iese un numar de 4 carduri intradevar...si NU..nu pot fi trecute toate pe unul..de exemplu cel tachograf este numai pentru inregistrarea activitatii tale profesionale..cu celelalte dovedesti ca ai urmat acele cursuri si le-ai promovat..putind exercita profesia.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Bogum Posted August 4, 2016 Members Share Posted August 4, 2016 (edited) Multumesc pentru raspuns. Este evident ca mai intai trebuie sa ai permisul pentru cat. CE, ceea ce intr-adevar eu nu am, insa incerc sa ma docmentez si sa aflu cat mai multe informatii inainte sa ma apuc de toata treaba asta. Numai bine! Edited August 4, 2016 by cico_3504 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators cico_3504 Posted August 4, 2016 Moderators Share Posted August 4, 2016 Rasfoieste forumul...gasesti destule informatii despre activitatea noastra...sau intrebi si incercam sa iti raspundem...succes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members mondialu86 Posted January 4, 2017 Members Share Posted January 4, 2017 In primul rand La multi ani si un an nou cu multe impliniri! Intrebarea mea : am avut atestatul CPI care mi-a expirat de vreo 2 luni (nu am profesat in domeniu), acum vreau sa il fac din nou sa ma apuc de soferie, din cate am inteles de pe forum urmatorul este CPC. Se aplica si in cazul meu daca nu a fost in continuare prelungit sau fac CPI din nou? Va multumesc! Si drumuri bune. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators cri5tian Posted January 4, 2017 Moderators Share Posted January 4, 2017 Salut. Faci CPC acum. Doar examinare teoretică. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members FabianMaria Posted November 17, 2020 Members Share Posted November 17, 2020 Buna! In cat timp ajunge cardul tahograf? Se poate urgenta cumva ? Am depus actele mai mult de o luna , am sunat deja de 2 ori , ieri cand am sunat mi sa spus ca au uitat sa trimita actele la București! Am sanse sa primesc pana saptamana viitoare având în vedere că am depus actele de o luna ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts