Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content
Comunitatea soferilor profesionisti

Fisa medicala la propria cerere?


ROUMAN

Recommended Posts

 • Members

Buna ziua.

Vreau sa stiu daca pot face fisa medicala, fisa siguranta circulatiei si psihologicul la cererea mea.

Intreb asta pentru ca am mai multe piste si nu as vrea sa mai pierd niste bani in caz ca nu se concretizeaza o prima optiune de lucru. Sau trebuie neaparat sa apara pe fisa: numele si datele firmei?
Multumesc si drumuri bune.

Link to comment
Share on other sites

 • Moderators

Nu vad motivul pentru care ti-ai face fisa medicala de siguranta circulatiei inainte de angajare. In mod normal ai facut aceasta fisa la momentl obtinerii permisului de conducere pentru cat C sau C+E.....etc. Acestea sunt valabile ca si la soferii amatori daca nu profesezi.

Fisa medicala si testul psihologic sunt necesare la angajare intr-un post in care iti exerciti dreptul de conducere auto si pe urma periodic  in conditiile legii, atat timp cat te folosesti in profesiune de acest permis.

Deci in mod normal in procesul de angajare vei fi trimis sa faci si aceste teste si cheltuielile vor fi suportate de catre firma angajatoare.

 

P.S. Un pic offtopic. De ce nu ai face si fisa de protectia muncii + P.S.I. tot inainte de angajare? :-?

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Eu ma gandeam in momentul in care as schimba angajatorul (ca doar cu totii cautam laptele si mierea, ceea ce nu prea gasim), intr-un interval de 1 an, sa nu mai refac fisa inca o data, dar daca cheltuielile sunt suportate de angajator , nici o graba.

Multumesc de lamuriri. 

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • Members

Analizele medicale sunt valabile un an. Deci, chiar daca schimbi angajatorul, daca nu a trecut anul sunt valabile cele vechi. Sigur ca poti sa le faci si o data pe luna daca vrei...Dosarul medical in schimb, unde sunt trecute datele angajatorului si factorii de risc si alte alea, cel pe care il semneaza medicul de medicina muncii, trebuie sa il faci din nou, insa se face pe baza fisei medicale valabile, fara a fi nevoie de alte analize daca nu a trecut un an de la celelalte.

Edited by vulcan
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • Members

Analizele medicale le-am facut pe data de 26 august.2015, am sa incerc sa atasez aici avizul medical, sa ai idee de cum arata, nici eu inca nu stiu unde ma angajez, dar le-am facut pe toate ca poate se iveste vreo ocazie

 

cu aprobarea moderatorilor am sa atasez,  a nu se intelege ca fac reclama la Centrul medical

post-23284-0-12860800-1441392709_thumb.j

Edited by cico_3504
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...
 • Members

Medicalul și psihologicul se poate face fără probleme pe P.F. Iar cu acestea te poți angaja în fiecare zi timp cât sunt valabile. În schimb dacă le faci cu banii firmei și este trecută firma, trebuie să le refaci la fiecare reangajare la altă firmă. Eu am reușit cu banii firmei să le fac P.F., nu prea le-a convenit dar am făcut pe prostul. Succes!

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...
 • Moderators

Trebuie sa le plateasca angajatorul conform normelor SSM. Daca le faci tu pe banii tai trebuie sa iti deconteze compania taxa. Si da, o faci in numele tau personal daca e platita de tine, ceri factura si chitanta.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...
 • Members

Conform HG 355/2007 art.7,8 si Legea 319/2006 art.7, alin.6, cheltuielile cu examenul medical si cel psihologic precum si cu fisa de medicina muncii, pentru angajare sau cele anuale cad in sarcina angajatorului.

Cu toate acestea, eu nu am intalnit insa vreun angajator din Romania care sa mi le deconteze la angajare. Absolut toti au refuzat acest lucru, spunind ca le vor deconta pe cele anuale. Ce se poate face in acest caz? In afara de a pleca din Romania.

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...
 • Members

Da,e important. Cel puțin, medicii vă pot spune care este problema și cum poate fi rezolvată. Prefer acest eliminat tuturor celorlalte medicamente-nu sunt pastile periculoase, cu un medic nu am consultat. Puteți să vă întrebați-ce este mai bine pentru organism.

Edited by cico_3504
reclama indirecta
Link to comment
Share on other sites

 • Moderators

Am eliminat numele site-ului naturist,noi vorbim aici despre fisa medicala necesara angajarii in meseria de sofer,cred ca este o reclama indirecta ..Voi considera ca nu ai stiut cum sta treaba pe forumul nostru si de aceasta data scapi  fara penalizare,te rog insa fii foarte atent pe viitor,succes

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...
 • Members

Salutare grup, daca mai e cineva pe aici. Recent am facut analizele medicale pentru angajare psihologic ,medicina muncii,siguranta rutiera etc. Le -am facut din banii mei , apoi nu m -am mai inteles cu patronul si nu mai merg la el, raman valabile analizele ,le pot folosi in alta parte chiar daca am trecut numele firmei in ele?

Link to comment
Share on other sites

 • Moderators
Acum 16 ore, Gabriel246 a spus:

Salutare grup, daca mai e cineva pe aici. Recent am facut analizele medicale pt angajare psihologic ,medicina muncii,siguranta rutiera etc. Le am facut din banii mei , apoi nu m am mai inteles cu patronul ai nu mai merg la el, raman valabile analizele ,le oot folosi in alta parte chiar daca am trecut numele firmei in ele?

Nu.

Dar laboratorul unde ai făcut respectivele analize, îți poate reemite documentele cu datele noului angajator.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.